רופאים שרכשו ידע בנושא של לימודי רפואה במשך שבע שנים ורוצים להיות פסיכיאטרים, עליהם ללמוד עוד תקופה של חמש שנים אחרות כדי להתמחות בנושא בריאות הנפש. קיימים שני סוגים של פסיכיאטרים, כאלה שמומחים לטפל באנשים מבוגרים ויש פסיכיאטרים שמומחים לטפל בילדים. גם בקופת חולים ניתן לקבל טיפול פסיכיאטרי.
פסיכיאטרים – איך לבחור את הטובים ביותר
1. לפני שבאים לטיפול אצל פסיכיאטר , מומלץ לערוך בירור על אודות הנושאים בהם הוא מומחה ומהו הניסיון שלו. בימינו , כשהאינטרנט זמין ונגיש, יש אמצעים לברר אודות נושאי ההתמחות של המומחה וגם בדבר ניסיונו. היות ויש בעניין של פסיכיאטרים ערוצים רבים, לכל בעייה יש את הפסיכיאטר שמתאים לה .
2. לצורך קבלת חוו”ד מפסיכיאטר, צריך לגשת אל פסיכיאטרים בעלי ידע משפטי ויש להם את היידע לנסח חוות דעת כראוי.
3. טיפול פסיכיאטרי הנו טיפול ממושך. על כן כדאי למצוא פסיכיאטרים העובדים בסמוך בסמיכות למקום המגורים שלכם.
4. מטבע הדברים , קיימים מצבים של דחיפות להיפגש עם הרופא, משום כך כדאי מאוד ליצור קשר עם רופא שאפשר להתקשר אליו בכל זמן.
5. פסיכיאטרים פרטיים דורשים מחירים יקרים. כדאי לבדוק האם קופת חולים נוטלת חלק בתשלום לרופא שבחרתם.
6. נחוץ עד מאוד לפנות אל פסיכיאטרים נחמדים שיודעים ליצור קשר אישי ואנושי עם מטופליהם, דבר שיכול להועיל ביותר ויש לו השלכה חיובית על הטיפול בכללותו.
הפרעת קשב וריכוז – כמעט כל מה שצריך לדעת
1. הפרעות קשב וריכוז ניתן לאבחן כבר בגיל הגן. ילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז הינם ילדים בעלי מרץ במיוחד, יש להם דמיון מפותח מאוד, הם מגמגמים, מרטיבים בלילות ועוד.
2. מהותי לאבחן בעיות קשב וריכוז כבר בגיל צעיר כדי שיהי אפשר להתמודד עם הבעיות ולסייע לילדים שסובלים.
3. סבא וסבתא, הגננת, המורה וכמובן אימא ואבא יוכלו לתת את התרשמותם מהתנהגותו של הילד , דבר שיוכל לסייע ביותר לאיבחון של פסיכיאטרים.
4. בימינו מסגרות הלימודים, בתי הספר והגנים, מספקים מענה לכל מיני בעיות קשב וריכוז. נחוץ לתמוך בילדים שסובלים מהבעיות ולעזור להם להתגבר עליהם.
אפילפסיה בילדים– כמה נושאים שכדאי לתת עליהם את הדעת
1. קיימת בעיה שסובלים ממנה כחמישה אחוז מתוך הילדים והיא אפילפסיה בילדים.
2. המאפיין את אפילפסיה בילדים הם תופעות של פרכוסים.
3. תורשה ופגיעה במוח הינם שתי הסיבות העיקריות אשר גורמות לבעיה של אפילפסיה בילדים.
4. אפילפסיה בילדים מטופלת על ידי טיפול תרופתי. טיפול זה אינו פותר את הבעייה של המחלה ולא גורם לריפוייה, אולם נותן לילדים אפשרות לנהל אורח חיים באופן תקין.
5. ייתכנו מצבים שאפילפסייה בילדים עוברת לאחר כמה שנים.
6. הנוירולוג הוא זה שמאבחן את המחלה. ובכל אופן כדי לוודא שהחולה אכן חולה במחלה הזו, קיים צורך מעשי להיות מצוי תחת מעקב רפואי.