כיצד לעבור הליך פשיטת רגל בדרך הקלה
פשיטת רגל מתרחשת כאשר מפעל, חברה או אדם פרטי מוצאים עצמם נקלעים אל קשיים פיננסיים מסיבה ואינםא יכולים להתמודד עם חובותיהם והתחיבותיהם הפיננסיות.
.התהליך של פשיטת רגל לא פשוט כל עיקר, ולכן מומלץ לפנות ולהיעזר בעורך דין המתמחה בפשיטת רגל. עורך דיון מקצועי יוכל לסייע ולהגיש את הבקשה לפשיטה באורח מתאים ונכון ובעזרתו יכולים בעלי החוב או החייבים להסדיר את חובותיהם ולנסות והתחיל לבנות את חייהם מחדש.
על תפקידיו של עורך דין בתהליך פשיטת רגל של אדם פרטי או של חברה
כל 1. עורך דין מתמחה בתחומים ספציפיים . עורך דין צובר את הניסון שלו בענף ספציפי ומשום כך כדאי לפנות בכל עניין לעורך דין מומחה . משום כך בנושא של פשיטת רגל – חשוב לגשת לעורך דין פשיטת רגל.
2. עורך דין פשיטת רגל ידריך את הקליינט כיצד הוא צריך לנהוג, אילו מסמכים שונים הוא צריך להשיג וכיצד להגן על הנכסים שלו ועל בני משפחתו מהנושים השונים. במטרה שבעל החוב יהיה מסוגל להמשיך לנהל אורח חיים נורמלי, הוא צריך לפנות לעזרתו ועצתו של עורך דין פשיטת רגל.
3. מומלץ לבקש את שירותיו של עורך דין פשיטת רגל מומחה ומיומן בתחום שמתמצא בנושא על כל שינוייו , בגלל שהחוקים בתחום של פשיטת רגל משתנים מפעם לעת .
4. היעד של עורך דין פשיטת רגל הינו להגיע למצב שנפסק קבלת הפטר, דבר הקובע שכל החובות של פושט הרגל נמחקים.
מי יכול להיות מוכרז בתור פשוט רגל בישראל?
1. לפי החוק כל תושב ישראל בן שמונה עשרה ויותר מסוגל להכריז על פשיטת רגל. על פשיטת רגל אפשר להכריז במקרים שבהם יש חובות של מינימום שש עשרה אלף שקלים.
2. עפי רוב תהליך של פשיטת רגל מסתיים בהסדר חוב. הסדר החוב קובע מה הסכום שישלם החייב מידי חודש לפי יכולותיו הכספיות.
3. במסגרת תהליך פשיטת רגל נדרש הבעל חוב למכור את כל נכסיו, כולל הבית והמכונית כדי לשלם את חובותיו . בהתאם לקביעת בית המשפט מהו סדר העדיפויות של התשלום לנושים ומה אמור להיות גובה הסכום שישולם לכל אחד מהם.
4. תהליך של פשיטת רגל לא מאפשר לחייב לצאת מחוץ לגבולות המדינה ובנוסף אינו יכול להשתמש בצ’קים או כרטיסי אשראי.
קצת מידע על תפקיד הרשם
1. בעניין של תיק הוצאה לפועל קיימים שני צדדים , צד הזוכה וצד החייב. כל מי שמחזיק בידו שטר שלא נפר ע או חזר, הריהו הצד הזוכה ואילו הצד שמנגד קרוי החייב וכל זאת לא לפני שבית המשפט קבע שהוא חייב לשלם.
2. בראש הוצאה לפועל יש רשם ההוצאה. תפקידו הואלוודא את ילוי פסה”ד. הוא לא דן בנדון ואין אפשרות לערער בפניו על פסק הדין.
3. הוצאה לפועל רשאית ויכולה להפעיל אמצעים כנגד החייב במדה ואינו פורע את חובו, או באמצעות עיקולים על נכסיו או חשבון הבנק, אם על ידי צו המורה על עיכוב יציאה מהארץ או מאסר בפועל.