לחות – לא דווקא לעור הפנים

באוויר יש רטיבות וכמותה של הרטיבות נקראת לחות. היעדרה לחות או עודף לחות עלולים להשפיע על תחומים רבים ושונים בחיינו. במשרדים, בתעשייה ובשירותים, בבתים, בחממות ועוד. מומלץ לשמור על רמה טובה של לחות באוויר. קיימים מכשירים מקצועיים אשר בודקים את המידה של הלחות הקיימת באוויר . למכשירים אלו יש טכניקה איך להוסיף לחות או לגרום לייבוש לחות ופיזור הלחות במקומות השונים על פי המידה הנצרכת.

לחות – שלושה דברים אשר כדאי לדעת

1. לא רק הטמפרטורה יוצרת השפעה על מזג האוויר, אלא אף הרמה של הלחות . קימת אפשרות לגרום לייצוב של רמת הלחות באופן לא טבעי במידה ויש צורך בכך.

2. בתעשיות ובתחומים מגוונים ולצורך סיוע לתהליכי ייצור יש לשים לב על רמה של לחות ראויה. במשתלות לצורך הנבטה של זרעים ושתילים שונים, בייצור מזון, בתעשיות כלי הרכב וכו’.

3. מצב של לחות נמוכה מדי עשוי לגרום לתופעות שאינם רצויות של חשמל סטטי העלול לגרום לניצוצות ושריפות.

בקרת לחות – חמישה נושאים שחשוב מאוד ליתן עליהם את הדעת

1. תהליכי ייצור של רכבים עלולים להתייעל כתוצאה משימת לב על בקרת לחות מתאימה, דבר זה יהיה יכול לסייע לתהליך הגימור של השלדה ובנוסף בקרת לחות מסייעת גם לאיכותה של הצביעה , דבר המייתר כל תהליך נוסף של ליטוש ושיוף של צבע המכונית.

2. בקרת לחות נדרשת גם באולמות הקונצרטים. אי הקפדה על בקרת לחות מתאימה מסוגלת להביא להתייבשותם של פטישי הצליל בעוגב שעשויים מעץ ודבר זה יכול לגרום לשינוי מהותי בצלילים .

3. אוויר יבש התייבשות של רקמות האף והגרון. כאשר לא תהיה בקרת לחות באולמות הקונצרטים, קולות הזמרים עלולים להיסדק או להישבר והם לא יהיו מסוגלים להגיע לביצוע מרבי של השירים.

4. גם במקום העבודה נחוץ ביותר לדאוג שתהיה בקרת לחות , דבר שיהיה יכול לסייע לעבודתם של העובדים והגנה על בריאותם. בקרת לחות תעזור למנוע כאבי גרון, עור יבש, תופעות של יובש וגם נטייה להירדם ואף גירוי בעיניים. בעקבות בקרת לחות התפוקה של העבודה תעלה והעובדים לא ייעדרו מהעבודה.

5. למטרת אחסון וייצור מזון צריך לוודא כי ישנה בקרת לחות שמתאימה עבור כל הסוגים של מוצרי המזון. קיימים סוגים של מזון שמתאים להם לחות ברמה גבוהה, כך יש מוצרי מזון שנחוצה להם לחות בינונית ומוצרי מזון שמתאימה להם לחות ברמה נמוכה. הפתרון הכדאי והעצה לכך הינה בקרת לחות המתאימה את רמת הלחות עבור כל סוג של מוצר מזון.

הוספת לחות – מתי יש צורך להוסיף לחות

1. על מנת שהלחות תתפזר בכל החלל באופן שווה צריך לוודא שתהליך הוספת לחות תיעשה באמצעות מכשירים טכנולוגיים מודרניים ומתקדמים הנותנים מענה לכך.

2. מפעם לפעם קיימים מצבים של חשמל סטטי שעלול לגרום לדלקה בתעשייה אובציודשל המשרד. הוספת לחות נותנת פתרון לבעייה זו.

3. הוספת לחות נחוצה באופן מיוחד בתעשיות הרכב, בייצור תרופות, בתעשיית האריזה, בתעשיות הפלסטיק, באריזה ובתי דפוס.

כתיבת תגובה