בקרת כניסה – מערכות אינטרקום, אזעקות ובקרות בכניסה לבניינים ולבתים

עסקים קטנים מעולם לא התרגשו מבעיות של אבטחת מסמכים ומידע עסקי, וכן מפני היותם עסקים קטנים הם אינם חששו מעולם מריגול תעשייתי שנהוג לקרוא עליהם רק בספרים עבים על הסוקרים את התככים והמזימות בעולם העסקים הגדול.  חרף כל זאת, לאחרונה פורסמה ידיעה כי רשת נוכלים פעלה על מנת לאתר את עסקים קטנים שאבטחת המידע בהם היא כמעט אפסית, ולהשיג מידע שניתן יהיה להפיק ממנו תועלת. לאחר שפורסמה הידיעה הנ”ל, עשרות עסקים קטנים הגיעו למסקנה כי הם חייבים להתקין מכשיר בקרת כניסה בדלת הכניסה לעסק, וזאת מטעמי אבטחה הן של מידע עסקי והן אבטחה עצמית.

בקרת כניסה היא דרך מעניינת לחסוך בעלויות שמירה או מאבטח, וכך, באמצעות הקשת קוד סודי בלבד ניתן לחסום גישה של גורמים לא רצויים לדירות פרטיות ובמיוחד לבנייני משרדים. כאשר מדובר בדלת המובילה למשרד יחיד, התועלת של בקרות כניסה בפתח הדלת הינה תועלת גדולה משום שרק חוג מצומצם של אנשים יודע את  הקוד הסודי לפתיחת הדלת, וזאת כמובן אם אכן שומרים על הקוד הזה בסוד ולא מספרים אותו למנקה חדר המדרגות או לשליח הדואר שמגיע מדי יום לחלוקת הדואר.

עסקים יותר גדולים כדוגמת חברות ותאגידים גדולים שרמת אבטחת המידע בהם גבוהה למדי, עושים שימוש של בקרת כניסה ביומטרית בדלתות כניסה לאזורים ממודרים במיוחד. בכך הם מבטיחים שרק מי שאכן רשאי לגשת לחדר הממודר יכנס אליו ויעשה שימוש במידע שקיים בו.

מלבד עסקים ובנייני משרדים, בשנים האחרונות גם וועדי בתים בבנייני מגורים משותפים החלו לעשות שימוש . החשש העיקרי: גנבות. כמו כן, בקרת כניסה נותנת מענה טוב יותר לביטחון האישי של המתגוררים בבניין, במיוחד כאשר מדובר במשפחה צעירה עם ילדים. בקרות הכניסה המוצבות בפתח בנייני המגורים המשותפים מונעות במידה מסוימת שיטוט של גורמים לא רצויים ברחבי הבניין ותופעות של ונדליזם וגנבות

בקרת כניסה – מערכות אינטרקום, אזעקות ובקרות בכניסה לבתים

במרוצת השנים, היכולת הבסיסית שלנו להגן על הבית שלנו בפני פורצים ופורעי חוק שלא באמצעות אמצעים טכנולוגיים נעשתה כמעט ובלתי אפשרות, היות ודרכי הפעולה של הפורצים שודרגו, כאשר הפורץ הממוצע היום הוא פורץ מתוחכם יותר, אגרסיבי יותר וזהיר יותר מהפורצים שהכרנו מבעבר. לא צריכים להיות גאונים גדולים כדי לדעת את העובדה הזאת, מספיק שנפתח טלוויזיה בערב ונצפה בסיפור הפריצה האחרון ששודר במהדורת החדשות או בכלבוטק. אמצעים טכנולוגיים כמו בקרת כניסה, אזעקות ומערכות אינטרקום עשויות להגן עלינו בפני הפורצים ולהוות מכשול נוסף בעבורם.

בקרת כניסה מותקנת היום ברוב בנייני הדירות החדשות. מה שלא היה כסטנדרט כעבר, הופך היום לחובה כמעט בכל בניין המתוכנן על ידי קבלן. הסיבה: על ידי בקרת הכניסה ניתן למנוע מגורמים לא רצויים כמו פורצים וגנבים להסתובב בבניין ולגרום נזקים כאלה ואחרים לרכוש. כמו כן, על ידי בקרת הכניסה נוכל לתרום לביטחון האישי שלנו ולישון טוב בלילה כאשר דלת הכניסה לבניין נעולה. לרוב, בקרות הכניסה יהיו מחוברות למערכות האינטרקום הביתיות, ובאמצעותן ניתן לשלוט על מנגנון הפתיחה של בקרות הכניסה.

בקרת כניסה פועלת בצורה מאוד פשוטה: על ידי הקשת קוד באופן נכון, ניתן לפתוח את דלת הכניסה. כמובן שחשוב לשמור על הקוד ולהתייחס אליו כאל “קוד סודי”, שכן איננו מעוניינים שהקוד יגיע לידיים לא נכונות וכל אדם יוכל להקיש את הקוד ולהגיע לפתח הבניין. כאמור, בבניינים משותפים ישנו שימוש בבקרת כניסה משותפת ועל כן מומלץ לשנות את הקוד הסודי כל תקופה (וכמובן לעדכן את כל דיירי הבניין בקוד הסודי החדש).

בבניינים ישנים בהם לא מותקנת מערכת של בקרת כניסה מומלץ לפנות לאיש מקצוע המתמחה בתחום של אינטרקום ואבטחה ולשלב את מערכת האינטרקום הישנה יחד עם בקרת כניסה חדישה, מה שיביא לפתרון מושלם עבור דיירי הבניין

 

מאמר חדש באתר כרטיס ביקור

חיפוש

יודל'ה – לוח בעלי מקצוע חינם!

בעל מקצוע או נותן שירותים?
הרשם עכשיו ללוח בעלי המקצוע
החזק ביותר בארץ.